logo

Fondul de Inovatii Sociale din Moldova, Asociatie Obsteasca

 
 
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg
  • i10.jpg
                

Embassy of the Slovak Republic in Moldova

  parteneri

Săptămâna Europeană a Energiei Durabile in s. Festelita
Sâmbătă, 16 Iunie 2018 18:00

EU4Energy_new_logo                                                                                                                    CoM_logo

Pe data de 16 Iunie, în satul Feștelița, r. Ștefan Vodă, s-a desfășurat concursul desenelor, dedicat Saptaminii Europene a Energiei Durabile (EUSEW) organizate cuscopul de a sensibiliza populația privind metodele de eficientizare a energiei, reducere a emisiilor CO2, cât și sprijinirea modurilor de producere a energiei regenerabile.1 2 5

DETALII 

Copiii din s. Feștelița au dat dovadă de ingeniozitate și au prezentat prin desene, dar și machete, metodele de protecție a mediului ambiant și de utilizare a surselor de energie renovabilă. Concursul a inclus trei categorii: grădiniță, școală și desene pe asfalt. Lucrările picilor au fost examinate de o comisie formată din copii și părinți, iar cei mai creativi dintre aceștia au fost premiați. După care, primarul satului Feștelița, dl. Nicolae Tudoreanu a avut grijă ca fiecare participant la eveniment să se delecteze cu câte o înghețată.

De asemenea, pe durata întregii zile, în Casa de Cultură a satului Feștelița a fost instalat un Planetarium mobil. Cei mici, dar și maturii au avut posibilitatea de a descoperi secretele universului. Pe lângă asta, a fost improvizat un cinematograf și copii au avut posibilitatea de a viziona la ecranul mare desene animate.

Atât copii cât și părinții au fost încântați de eveniment. Picii s-au distrat și au însușit mai multe lucruri despre protecția mediului și sursele de energie renovabilă. Adulții le-au mulțumit primarului și organizatorilor, afirmând că sunt bucuroși de toate inițiativele din domeniul energiei sustenabile ce vor fi implementate în satul Feștelița.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului Crearea centrului de excelență prin pilotarea tehnologiilor de eficiență energetică și a surselor demonstrative  de energie regenerabilă în satul Feștelița”, implementat de APL s. Feștelița - semnatar al Convenției Primărilor, în parteneriat cu AO Fondul de Inovații Sociale din Moldova ONG. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului UE „Convenţia primarilor - proiecte demonstraționale" (CoM-DeP) 

 
ABONARE NOUTATI  
Concursuri  
Anunturi